10 C
София

Tesla започна изграждането на нова „мегафабрика“ за серийното производство на хранилищата Megapack

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Tesla започнал да разширява производствената си база за производство на стационарни хранилища на електрическа енергия. В Калифорния започна полагането на основите на нова мегафабрика, в която серийно ще се произвеждат хранилищата Megapack.

Уеб порталът Electrek съобщи, че церемонията за полагането на основите се е състояла в град Латроп, който е отдалечен на 83 км от Фримонт, Калифорния където Tesla произвежда своите електромобили. Досега тези стационарни хранилища за електрическа енергия се произвеждаха във завода на Tesla в щат Невада. В новото предприятие, основите на което трябва да бъдат положени до края на този месец, серийно ще се произвеждат хранилищата Megapack с капацитет 3 мегаватчаса, в които се използват същите акумулаторни батерии, каквито се слагат и в електромобилите на автомобилната компания на Илън Мъск.

Хранилищата от подобен род са автономни, като освен акумулаторни батерии в тях има инвертори и охладителна система. Те имат вид на стандартен транспортен контейнер, удобни са за транспортиране и могат да бъдат лесно разположени навсякъде – както в гората, така и в пустинята.

Латроп е известен с това, че в този град се намират складовете на Tesla. Тяхната площ е 81 хиляди квадратни метра и сега към тях ще бъдат добавени още три нови сгради с площ 47 хиляди квадратни метра.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини