Tesla ограничава работата на своя основен завод в САЩ и е готова да помогне срещу коронавируса

2
280

Tesla все пак ще ограничи работата на своя основен завод в САЩ, в град Фримонт, Калифорния и ще ограничи броя на работниците в него от 10 000 на 2 500 души. Това става в съответствие на издаденото разпореждане на местните власти за въвеждане на карантинни мерки поради разпространението на новия коронавирус. Един ден преди това местният шериф се оплака, че Tesla отказва да изпълнява разпореждането, понеже счита, че е обект с критична за САЩ инфраструктура.

Карантината е валидна и в Аламида – един от шестте окръга в залива на Сан Франциско, в който вече има ограничение на работата на предприятията и на придвижването на хората. Ограниченията бяха въведени на 16 март и ще действат в продължение на три седмици. През този период всички предприятия, които не са критично важни за САЩ, на практика трябва да бъдат затворени, като е разрешено само поддържането на минимална активност.

Министерството за вътрешна сигурност на САЩ счита Tesla за важно за инфраструктурата на САЩ предприятие, но в издадения документ за карантинни условия това не е изрично посочено и затова е станало объркване.

Очевидно е, че тези ограничения могат да намалят финансовите показатели на Tesla за текущото тримесечие.

В същото време Илън Мъск заяви, че Tesla е готова да достави на болниците вентилатори за медицинските устройства за изкуствена вентилация на белите дробове. Предприятията на Мъск имат необходимия опит – в електромобилите на Tesla се използват най-съвременните системи за вентилация, а в корабите на SpaceX има системи за поддържане на живота. Мъск каза, че ако възникне дефицит, то заводите на Tesla и SpaceX могат веднага да започнат производството и доставката на необходимите компоненти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай Миеле
Бай Миеле

Зааааакривай !

Бай Миеле
Бай Миеле

Няма ги вече платените тролове за Тезлата 🤣