fbpx
6.8 C
София

Tesla патентова въздушно-метална акумулаторна батерия

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Малко преди дългоочаквания ‘Ден на батерията„, на който ще бъдат показани най-новите разработки на Tesla в областта на акумулаторните технологии, патентното  ведомство на САЩ одобри патента на компанията за създаването на ‘електрохимическа клета тип метал-въздух’. По всичко личи, че това е захранващ елемент с катод от чист метал и външен катод, запълнен с въздух с воден или апротонен електролит. Точното предназначение на новата технология засега не е известно и няма много информация за новите захранващи елементи. Предполага се, че новите батерии ще бъдат по-надеждни и по-ефективни.

CleanTechnica съобщи, че ключовата особеност на този патент е, че е възможно в един и същ електромобил да се използват както традиционна литиевойонна акумулаторна батерия, така и въздушно-метална. Патентът на Tesla описва метод за разпределяне на енергията от комбинираната система от въздушно метални и литиевойонни батерии към електрическия двигател или двигатели на електромобила с помощта на единен контролер. Акумулаторните блокове от подобен хибриден тип могат да използват преимуществата и на двете технологии, като по този начин ще се подобри задвижването и ще се намалят рисковете.

Засега Tesla не коментира новия си патент и не е известно каква роля ще изиграе новата технология при електромобилите, експертите на EVUnite предполагат, че това решение ще направи невъзможно възпламеняването на  акумулаторния блок.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини