Tesla подаде молба за започване производството на батериите 4680 в германската Гигафабрика

1
669

Автомобилната компания на Илън Мъск се подготвя да започне производство на акумулаторни батерии за електромобили в германската Gigafactory, която се изгражда близо до Берлин. Tesla направи съответната заявка в германското управление на околната среда, в която са описани условията за производство на тези захранващи елементи. Според тази документация, германската Гигафабрика може да стане Европейския център на Tesla за производството на принципно новите батерии – Tesla 4680.

Според германския уеб портал RBB24, Tesla възнамерява да започне серийното производство на новите батерии, което ще стане чрез разширяването на цеха за изготвянето на купетата за електромобила Tesla Model Y, като едновременно с това ще намали общата консумация на вода от гигантския завод. Това е особено важно, понеже по принцип производството на акумулаторни батерии изисква значителни обеми вода, но не и в този случай. Консумацията на вода ще бъде ограничено до около 1,4 милиона кубически метра годишно. Според пазарните анализатори, Tesla явно ще произвежда своите нови батерии чрез някаква своя нова суха технология, за която Илън Мъск намекна по време на миналогодишната голяма презентация „Денят на батерията„.

Сухият начин на производство е изключително ефективен производствен процес, ключов момент при който е използването на сух електрод, базиран на никел. Според Tesla, този подход намалява цената на производството и повишава ефективността на захранващите елементи. Дори базовата и най-евтина конфигурация на новите акумулаторни батерии увеличава пробега на електромобилите минимум с 16%.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари