Tesla разкритикува Германия за прекалената бюрокрация

8
1400

Tesla разкритикува бюрократичната машина на Германия затова, че тя твърде дълго разглежда, преразглежда и утвърждава процеса по приключването на строителството на новата гигафабрика на компанията близо до Берлин. Според автомобилната компания на Илън Мъск, германското правителство трябва да ускори разглеждането на проектите, които са част от решението на въпроса за глобалното затопляне.

„Германската система за утвърждаване на промишлените и инфраструктурни проекти, както и за планирането на строежите е в директно противоречие с реализацията на тези проекти, които са необходими в борбата с глобалните промени на климата“ – се казва в изявлението на Tesla.

Американската автомобилна компания особено много се дразни от това, че след цели 16 месеца след подаването на съответните заявки, все още няма утвърден график и не се знае кога ще бъде дадено окончателното разрешение за започване на производството. Според Tesla, проблемът е това че в рамките на действащите закони в Германия проектите, които имат за цел борба с промените в климата и проектите, които влошават глобалния климат на планетата, се разглеждат еднакво. Tesla счита този подход за изключително остарял. В същото време гигантската фабрика близо до Берлин е почти готова и компанията възнамерява с помощта на нейните поточни линии още през месец юли тази година да започне производството на електромобили.

Заводът на Tesla в Германия ще даде възможност на американският производител на електромобили силно да разшири своето влияние в Европа и да стане директен конкурент на компаниите Volkswagen AG, Daimler AG и BMW AG на пазара за електрически автомобили.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари