Tesla промени графика на производство на електрическия пикап Cybertruck

0
1561

По време на презентацията на електрическия пикап Cybertruck генералният директор на Tesla Илън Мъск обяви, че компанията ще произвежда три модела на този електромобил. Това са версия със задна предавка и един електродвигател, и модели със задвижване на четирите колела с два и три двигателя. Цената на тези електромобили е съответно $39 900, $49 900 и $69 900.

Тогава Мъск заяви, че производството на двете по-евтини версии на електрическия пикап ще започне в края на 2021 година, а моделът с два двигателя и цена $59 900 ще се появи в края на 2022 година.

Една седмица след официалната презентация на Cybertruck компанията съобщи, че за закупуването на електрическия пикап са направени 250 000 предварителни заявки със заплащане на необходимия депозит. Най-много поръчки (42%) са направени за модела с два двигателя и задвижване на четирите колела. Версията на Cybertruck с три двигателя съставят 41% от поръчките. Поръчките за модела с един двигател са 17%.

Сега Tesla обяви, че се съобразява с желанията на купувачите и променя графика на производството, като ще се фокусира върху по-скъпите модели. Според новия график, моделите Cybertruck с два и три двигателя трябва да излязат на пазара в края на 2021 година, а версията с един двигател ще излезе около една година по-късно.

По принцип, за Tesla е по-изгодно да започне производството на по-скъпите модели Cybertruck, понеже те ще реализират по-висока печалба.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари