Когато в края на юни Tesla обяви, че прави по над 5000 бройки от Model 3 на седмица, компанията имаше сериозни амбиции за бъдещето си. Тя очакваше до края на август тази бройка да нарасне до 6000 коли. Е, как се е справила сега Tesla? Не много добре, ако се съди по данните на Electrek.

Източници на специализирания сайт твърдят, че към момента Tesla прави по около 4300 бройки от Model 3 седмично. Нещо повече, от юни на сам не е имало нито една седмица, когато тази цифра да скочи на повече от 5000 от новите машини. Така производителят може и все още да спази общите си цели за бройка е-коли за тримесечието в края на септември, но със сигурност няма да се гордее с постигнатото от Model 3.

За момента компанията не коментира докато не дойде време за финансовите резултати.

Бройката от 5000 на седмица винаги е била подлагана на съмнение, поне в близко бъдеще. Ако това изтичане на данни обаче е вярно, то предполага, че може да мине известно време, преди Tesla да може надеждно да изкарва колкото се може повече Model 3, колкото би искала. Това би могло да повлияе на финансовите резултати, тъй като тя все пак се стреми да реализира печалба, и може да повлияе и на сроковете за доставка, ако все още чакате предварителна заявка за една от по-достъпните версии на Model 3.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари