Tesla само за два дни инсталира най-голямата в Азия система за акумулиране на енергия

7
1314

За изграждането на Powerpack на японска железопътна станция бяха необходими едва два дни. Инсталацията ще осигури подаването на електрическа енергия в най-натоварените часове и при внезапно спиране на тока.

В японския град Осака се появи най-голямата в Азия система за акумулиране на електрическа енергия. Това е гигантска PowerPack система, изградена заедно с местния железопътен оператор Kintetsu. Хранилището ще осигурява резервно захранване за влаковете при аварии и ще позволи на пътниците без проблеми да стигнат съседната станция. При спиране на тока, инсталацията може да осигури захранването на електрическите влакове в продължение на 30 минути.

Освен това PowerPack ще покрие енергийните потребности в пиковите часове, което позволява реализирането на големи икономии.

Хранилището е с капацитет 7 мегаватчаса и е съставено от 42 акумулаторни блока, инсталирани непосредствено на железопътната станция. Всичко е изградено само за 48 часа.

Към днешен ден Tesla е инсталирала над сто Powerpack, но австралийското хранилище на електрическа енергия е най-известното. То даде възможност на жителите на цял щат да се избавят от твърде алчните притежатели на газови електроцентрали, които осигуряваха резервен ток при изключително високи цени.

В Германия се наблюдава истински бум в закупуването на домашни системи за акумулиране на енергия. Засега подобни системи имат 120 000 германски домакинства, като ръстът е толкова голям, че съвсем скоро всеки германски дом ще стане екологично чист.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
303318
303318

7 мегаватчаса и е съставено от 42 акумулаторни блока

175кw за 1 блок

Анонимен
Анонимен

Е и?

Хайде сега умниците от предните постове да обяснят как ще се печели от хранилището на японското ЖиПе?!

Ozzy
Ozzy

Колко са 7000kW? Една вятърна турбина е 1 МW, от малките. Добре, направено е и е нищо исобено, ама от статията излиза, че са заместили АЕЦ Беляне. 😜😁

Тахтун
Тахтун

Това е нищо – ние пък за 48 часа можем да я съборим и предадем за скрап!

Шишо
Шишо

Но преди тези 48 часа, нашата тежка артилерия – троловете – ще бомбардират два месеца читателското съзнанието за това колко незначителни са тези 7МВтч, колко са скъпи, колко не екологични, каква реклама са си направили, как ще ги превърнем в радиоактивна пепел за 1 секунда с натискането на 1 бутон, как ще фалират (преди и след пепелта), как няма да им излезнат енергийните и счетоводните сметки, как тока дето излиза оттам ще е крив а не прав… и все в този ред герочни мисли и мечти… ама тролски и глупашки.

Тоти толерантния
Тоти толерантния

От калда, можете да започнете да давате линкове към определените продукти.. и аз мога да говоря за на дядо тончо генератора дето е конкуренция на тяхната powerbanka. Ами дайте линк или няма да ви платят и нека само говорим.

Даниел Десподов
Даниел Десподов