Tesla заведе съдебно дело за един милион долара срещу свой бивш служител. CNBC съобщи, че е доказана кражбата на секретна документация, която след това е предадена на трета страна.

Съдебното дело срещу уволнения служител Мартин Трип бе заведено на 20 юни в Невада. Трип призна, че е написал специален софтуер, с който проникнал в операционната система Tesla (MOS), копирал е няколко GB данни и ги е дал на външни лица.

Конфиденциалната информация включва десетки снимки и видеа, показващи сглобяването на електромобилите. В съдебния иск се казва още, че пред медиите Трип не е казал истината за вида и типа на откраднатите от него данни. Илън Мъск счете стореното за саботаж.

През 2017 година Мартин Трип е работил върху модернизацията и създаването на нови акумулаторни батерии. След това бил преместен на друга нежелана от него работа и той решил да си отмъсти по този начин.

Илън Мъск счете стореното за саботаж, понеже служителят е имал достъп до изключително чувствителна вътрешна информация. Той каза, че има дълъг списък от компании и организации, които не желаят появата на електромобили. Това са големите петролни и газови компании, както и спекулантите от Уолстрийт. Електромобилите ги изтикват от пазара, а петролните гиганти нямат намерение да започнат да губят.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ШишоПалуестиниец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Фейкнюз

Шишо
Шишо

ако ти вервам на ника то тая новина е като туй че вместо израелтяни в библейските земи е имало „пиуета у поуе“ сиреч палестинци (АЗ да ти поправя правописа трол неграмотен)