Track Mode

Неотдавна разбрахме, че електромобилът с два електродвигателя Tesla Model 3 Performance ще получи експерименталния режим Track Mode. Той променя работата на някои системи на електромобила, разкривайки спортните и състезателни възможности на Tesla Model 3 Performance.

При активирането на режима Track Mode се включват настройките за контрол на устойчивостта и работата на задвижващата система, с което се постига максимална производителност. Режимът е предназначен за състезателните писти, а не за обикновените пътища за общо ползване. Но това съобщение повдигна много въпроси и сега Tesla даде допълнителна информация.

Track Mode променя редица параметри на електромобила. Принудително се засилва рекуперативното спиране, а енергията от него се разпределя между предния и задния електромотор по такъв начин, че да се осигури по-голям баланс и устойчивост на завоите. Променят се алгоритмите на охлаждането на задвижващата система, която осигурява ефективна работа при продължителни големи натоварвания.

Новият режим повишава производителността на електромобила, без да се намалява безопасността. Една от по-интересните възможности е влизането в дрифт, но ако ситуацията започне да се изплъзва от контрола на водача, автоматиката се намесва и осигурява безопасността на водача.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари