Tesla учи своя автопилот да разпознава светлините на светофара

1
227

Илън Мъск съобщи, че обучава автопилота на своите електрически автомобили да разпознава сигналите на светофара и да шофира в кръстовищата с кръгово движение.

Преди няколко седмици притежателите на електромобилите на Tesla получиха обновяването Navigate on Autopilot. С това обновяване електромобилът в режим на автопилот може да изпреварва бавно движещите се превозни средства, да коригира маршрута в реално време, да се престроява и да напуска магистралата. Всичко това доближи по възможности електромобилите на Tesla до пълноценните робомобили.

Илън Мъск написа в своя Twitter акаунт, че съвсем скоро електромобилите на Tesla ще станат още по-интелигентни, понеже в момента се тестват редица нови функции.

Автопилотът се обучава да разпознава знака STOP и светлинните сигнали на светофарите. Автопилотът вече шофира добре и в кръстовищата с кръгово движение.

Засега водачите на „полуавтоматичните“ Tesla не могат да оставят волана. Те носят цялата отговорност за случващото се на пътя. Въпреки че автомобилът може да се придвижва от един град към друг, водачът трябва да е готов във всеки един момент да поеме контрола.

Да си припомним, че наскоро Tesla достигна производството на 1000 електромобила дневно. Днес изданието Electrek съобщи, че Мъск ще купува старите автомобилни заводи на GM, в които ще инсталира своите поточни линии.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Жеко Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Жеко
Жеко

Синджира се прибра козата я няма.