Tesla Model 3 бе обявен за най-американският автомобил

13
715

Интернет порталът Cars.com от няколко години съставя интересен рейтинг, който определя кой е най американският автомобил. На върха на тази класация се изкачва превозното средство, в което се използват максимум технологии и части, произведени в САЩ. Тази година лидер в този рейтинг е електромобилът Tesla Model 3. Това е първият път, когато автомобилната компания на Илън Мъск оглавява този списък, като в същото време това е и първият път, когато на първо място излиза електромобил.

На второ място е класиран легендарният спортен автомобил Ford Mustang, а третата позиция е за електрическия кросоувър Tesla Model Y. Челната петорка на тази класация е допълнена от Jeep Cherokee и Chevrolet Corvette. На шесто и седмо място са автомобилите на Honda, а на девето място се намира Toyota Tundra.

Когато става дума не за автомобили, а за компании, които използват най-много произведени в САЩ компоненти, използват най-много американски технологии и американска работна сила, безспорен лидер е General Motors. От 90-те автомобила, които са включени в този рейтинг, 19 са произведени от GM. При компаниите на второ и трето място са японските Honda и Toyota, а четвъртата позиция е заета от Ford.

Според направените от CNET проучвания, 72% от купувачите са на мнение, че автомобилите оказват ключово влияние на икономиката на САЩ и това е една от основните причини да купуват американски автомобили.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари