Tesla Model 3 получи възможно най-високия рейтинг по безопасност

5
1194

Бюджетният модел на Tesla повтори успеха на по-старшите Model S и Model X, като получи от американските регулаторни органи възможно най-високата оценка.

Националното управление по безопасността на движението (NHTSA) публикува резултатите от направените мащабни тестове и изпитания на електромобила Tesla Model 3. Специалистите дадоха на електромобила максималния рейтинг по безопасност – 5 звезди, при това пет звезди за всяка една отделна категория.

Регулаторният орган най-подробно тества нивото на защита на Tesla Model 3. Това са фронтални и странични краш тестове, както и тестове за преобръщане. Оказа се, че еднакво безопасни са както моделът със задно задвижване, така и версията Performance с два електромотора.

Много автомобили получават 5 звезди съвкупно от различните категории. Tesla Model 3 успя да мине всички пунктове от различните категории при възможно най-висок бал.

Преди време, същият резултат демонстрираха и другите електромобили на Tesla – Model S и Model X. По принцип, експертните са на мнение, че благодарение на особеностите в конструкцията, електромобилите като цяло са значително по-надеждни от автомобилите с ДВГ.

Високата оценка на безопасността на седана навярно ще подскаже на купувачите, че има смисъл да се изчака доставката на електромобилите на Илън Мъск.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари