fbpx
0 C
София

Русия не възнамерява да се отказва от участието в орбиталната лунна станция Gateway

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Роскосмос няма намерение да се отказва от участие в проекта за създаване на международната космическа станция Gateway, която ще се намира в лунна орбита. Информацията бе публикувана от РИА Новости.

САЩ планира да започне строежа на научната станция Lunar Orbital Platform — Gateway в орбита на Луната през 2022 година. Русия възнамерява да се присъедини през 2024 година. Според договора от 2017 година, подписан от двете държави, руската страна трябва да построи космическия шлюз, през който астронавтите ще излизат в открития космос.

Роскосмос уточни, че руската страна може да стане пълноразмерен участник в проекта, но не съобщи, каква точно ще е нейната роля в Gateway.

Първият модул на Gateway – Power Propulsion Module трябва да бъде изведен в лунна орбита през 2022 година. През 2023 година в космоса трябва да излязат още два модула: създаденият от международни партньори модул ESPRIT за съхраняване на гориво и американският надуваем U.S.Utilization Module. След това ще бъдат прикачени товарния модул и роботизирана механична ръка за пренос на товари по повърхността на лунната космическа станция. През 2024-2025 години трябва да бъдат добавени международния и американския жилищни модули.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини