Tesla Model Y получи най-високата оценка за безопасност на NHTSA – пет звезди

1
641

Компактният кросоувър Tesla Model Y тръгна по стъпките на своите предшественици Tesla Model S, Model X и Model 3, безопасността на които също бе оценена с 5 звезди.

Електромобилите на Tesla са едни от най-безопасните автомобили в света, което се потвърждава от съответните тестове на регулаторните органи и независимите лаборатории на САЩ и Европа. Преди това по-старшите модели на Tesla (Model 3, Model X и Model S) получиха максимално възможните оценки както при краш тестовете на американската агенция NHTSA, така и от европейската Euro NCAP. Сега бе тестван и най-новия електромобил Model Y, който излезе на пазара през 2020 година.

В началото на тази седмица Националната агенция по безопасността на пътното движение на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) публикува своя отчет за тестовете по безопасност на електромобила Model Y. Според направения стандартен комплект изпитания електрическият автомобил е получил максимално възможните пет звезди по безопасност във всички категории.

Методиката на NHTSA включва оценка на вероятността за получаване на травми от страна на водача и пътниците при най-различни сценарии – при челен и страничен сблъсък, както и при удар отзад.

Точно както бе и предишните модели електромобили, Model Y издържа всички тестове и спечели максимално възможните пет звезди във всички категории.

Тази година можем да очакваме и други подобни тестове за безопасност на електромобила Tesla Model Y, които ще бъдат проведени от IIHS и Euro NCAP..

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари