TikTok дарява $250 милиона за борбата срещу COVID-19

3
247

Видео сайтът с китайска собственост, TikTok, обяви, че ще направи дарение на стойност от $250 милиона за борбата срещу коронавируса. Ще предостави и допълнителни $100 милиона под формата на рекламни кредити.

TikTok е поредната технологична компания, която се опитва да помогне. Много важно е да се отбележи, че платформата предлага огромна част от дарението си под формата на чисти финансови средства, предават от Axios.

Ето как ще бъде разпределено цялата сума:

  • $150 милиона долара за допълнително заплащане на медицински лица, предпазни материали и подпомагане на медиците в трудно положение.
  • $40 милиона долара за местни организации, които помагат на определени групи и съсловия, които са в трудно положение заради COVID-19 – музиканти, артисти, медицински сестри, учители, семейства в беда.
  • $50 милиона долара в грантове за обучители, професионални експерти и неправителствени организаци, които използват услугата за споделяне на образователна информация и полезен материал в достъпна дистанционна форма.
  • $100 милиона долара в рекламни кредити, които ще бъдат предоставени на малки и средни бизнеси, за да се изправят на крака след като им бъде позволено да започнат работа отново.

Постъпката е много благородна и определено ще има ефект върху реномето на компанията. То бе разтърсено от редица скандали, за които може да прочетете повече тук и тук.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари