fbpx
0.5 C
София

TikTok иска да помогне за опазването на ученето, здравето и съня на тийнейджърите

Най-четени

TikTok обяви поредица от промени, за които се казва, че са предназначени да защитят благосъстоянието на тийнейджърите, които използват активно социалната мрежа.

Потребителите на социалната мрежа, които попадат във възрастовата група от 13 до 15-годишни няма да получават push известия от приложението след 21:00 часа вечерта, а 16 и 17-годишните след 22:00 часа.

Идеята зад тези нови регулации на приложението е с цел да се помогне на младите хора да се съсредоточат върху работата, ученето, релаксацията и съня си, вместо да бъдат разсейвани от социалните мрежи, казват в официалното си изявление от популярната компания за социални мрежи.

TikTok също така променя настройките си по подразбиране, така че 16 и 17-годишните потребители ще трябва да разрешат допълнително и изрично, ако искат да получават директни съобщения в социалната мрежа.

Настройки за поверителност

„Искаме да помогнем по-специално на нашите по-млади потребители да развият положителни дигитални навици в ранния старт на живота си“, гласи още официалното изявление на TikTok.

Предишните правила на социалната мрежа предвиждаха директните съобщения да са по подразбиране изключени за потребителите до 16 години.

Сега според новите правила за 16 и 17-годишните деца директните съобщения по подразбиране ще бъдат изключени, което означава, че за да изпращат съобщения до други потребители, или да получават такива, те ще трябва ръчно да активират тази функция.

Вече регистрираните потребители в социалната мрежа, които попадат в тази възрастова група, ще бъдат помолени да прегледат и потвърдят настройките си за поверителност следващия път, когато трябва да изпратят съобщение.

Освен това компанията казва, че преди да могат да публикуват за първи път, по-младите потребители на TikTok ще трябва да изберат за кого искат техните видеоклипове да бъдат видими – само за техните последователи, приятели или да бъдат изцяло лични.

Ръководителят по онлайн безопасността на децата в Националното дружество за превенция на жестокостта към деца на Обединеното кралство Анди Бъроуз приветства новите мерки, като заяви, че TikTok показва „лидерство в индустрията“.

Но той посочи още и че други технологични компании през последните седмици обявиха подобни промени в своите политики за безопасността и благополучието на тийнейджърите. Например Google обяви начини за премахване на чувствителни изображения в резултатите за деца още миналия месец, като промени и съдържанието, което подрастващите виждат в приложението YouTube Kids. Междувременно Apple въвежда нови начини за откриване на материали за сексуално насилие над деца и за предупреждение на родителите, ако децата им получават или изпращат материали с явен сексуален характер.

„Множеството съобщения за безопасност, които видяхме през последните седмици, бяха обусловени от Кодекса за съобразяване на съдържанието с подрастващите, който влезе в сила наскоро и показва положително въздействие на регламента върху безопасността на децата“, казва още Бъроуз.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини