fbpx
16.8 C
София

TikTok: Потребителите ни са ангажирани към съдържанието в платформата повече, отколкото в която и да е друга социална мрежа

Най-четени

Няма съмнение, че една от най-големите цели на TikTok е да държи вниманието на аудиторията си привлечено колкото се може по-дълго време, като цели поколения потребители прекарват часове наред всеки ден, превъртайки пристрастяващи кратки видеа, които са специално подбрани от алгоритъма за тях.

Революцията, която постигна TikTok, и бурното развитие на платформата доведоха до изцяло нови промени в обичайното потребителско поведение, които принудиха почти всяко друго приложение да добави функции, които наподобяват тези на TikTok, за да бъде в крак с това, което искат потребителите. Някои експерти дори казват, че социалната мрежа дори е променила когнитивните патерни и модели на възприемане на информация и съдържание на голяма част от онлайн потребителите. Което от своя страна задава нова тенденция за това какво и как трябва да се поднася на съвременното онлайн общество – и ако едно приложение или услуга не успеят да отговорят на този модел, те неизбежно ще бъдат отхвърлени и ще загубят потребителската ангажираност.

От TikTok също отчитат и правят значителна рефлексия на това влияние на платформата. В последния си доклад за отчитане на тенденциите в потребителското поведение при използване на платформата, мениджърите на компанията отбелязват следното:

„В миналото вниманието на аудиторията беше предсказуемо, тъй като планираните телевизионни програми улесняваха рекламодателите в това да прогнозират и преценят кои са часовите слотове, които са най-атрактивни за тях, за да уловят фокуса на потребителите. Сега обаче технологичният напредък направи голяма част от информацията достъпна по всяко време и във всяка част на света и поддържането на постоянно дигитално присъствие на потребителите е силно предизвикателство.“

Според ръководството на TikTok платформата може да се превърне в особено атрактивно пространство за дигитална реклама, тъй като ангажираността към кратките видеоклипове, които алгоритмите показват на потребителите, е много силна, и това може да бъде добре утилизирано в полето на рекламата.

„Нашите потребители са ангажирани по уникален начин в преживяването, които им носи платформата. 46% от активните потребители са много силно ангажирани към съдържанието, като не се разсейват и не правят други неща на екрана на устройството си, докато гледат съдържание в приложението. Платформата предлага безкраен каталог от съдържание, възможност за откриване на нови създатели и техните идеи, разнообразна общност, която приема уязвимостите и несъвършенствата, които срещаме в съвременното общество, както и силно приобщаваща култура на влияние, която кара потребителите да прекарват по-малко време в други платформи.“

Всъщност TikTok отбелязва, че 35% от нейните потребители са посочили, че прекарват по-малко време в гледане на телевизия или видео съдържание, откакто са станали потребители на социалната мрежа. За бизнеса би било ключово да стъпи в тази нова платформа, където може да получи достъп до изключително кондензираното внимание на потребителите, ако им предостави оригинално, ангажиращо и прихващащо вниманието съдържание.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини