TikTok се превърна в тотален световен хит

6
1542

Федералните власти на САЩ започнаха задълбочена проверка на сделката за закупуването на американското приложение TikTok за работа със социалната мрежа Musical.ly от страна на китайската корпорация Beijing ByteDance Technology. Сделката е за солидната сума от $1 милиард, а към днешен ден TikTok е вече изключително популярна социална мрежа.

Американските депутати изразиха съмнение, че с помощта на TikTok Китай може да събира информация за американските потребители и че може да налага цензура. По този начин TikTok или по-точно Beijing ByteDance Technology стана най-новата китайска компания, попаднала в кръстосания огън на търговската война между САЩ и Китай.

Американските конгресмени навярно има за какво да се притесняват, понеже популярността на TikTok расте едновременно с ръста на на напрежението между Вашингтон и Пекин. В САЩ почти 42% от потребителите на възраст от 13 до 16 години използват приложението TikTok. А това е с 1% повече от социалната мрежа Facebook, която се използва от 41% от американските тинейджъри. Статистиките показват, че TikTok месечно има 26,5 милиона активни американски потребители, 60% от които на възраст между 16 и 24 години.

Това че TikTok е изпреварила Facebook по броя на потребители от поколението Z, със сигурност в близкото бъдеще ще доведе до ръст в популярността на тази социална мрежа и сред по-възрастната аудитория. Това вече неведнъж се случваше с другите социални услуги. Тоест, трябва да се вземат мерки.

Марк Зукърбърг наскоро обвини TikTok в цензура и обеща да започне активно да се конкурира с китайската онлайн услуга с помощта на своето приложение Lasso. А комитетът по чуждестранни инвестиции на САЩ (CFIUS), който се занимава с изучаване на сделките, извършени от чуждестранни купувачи относно потенциалната заплаха за националната сигурност, започна проверка на сделката относно закупуването на Musical.ly.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари