fbpx
6.1 C
София

TikTok създаде информационен център за психично здраве

Най-четени

TikTok пусна информационен център за психично здраве след доклада за въздействието върху благополучието и психичното здраве на тийнейджърите, което оказва социалната мрежа Instagram. Новите функции на TikTok включват разширена информация за възникването и разпознаването на хранителните разстройства, придружени от съвети за намиране на помощ или подпомагане на хора, при които установяваме проблематика, свързана с храненето. Те са последвани от доклад, според който собственото проучване на Facebook е установило, че Instagram може да навреди на психичното здраве на тийнейджърите.

TikTok търси начини да предложи подкрепа за потребители, които се борят с проблеми с психичното здраве

TikTok сподели няколко от новите функции и информационни страници, които въвежда, във вторник, предназначени да подпомогнат поддържането на психичното благосъстояние на потребителите, включително ръководства за това как другите да общуват с хора, които може да се борят с проблеми с психичното си здраве, като актуализира и предупредителните си етикети за чувствително съдържание. Промените идват, след като изследванията на Facebook в приложението за споделяне на снимки Instagram, което миналата година стартира конкуриращата се с TikTok услуга Reels, съобщиха за опасения относно въздействието на Instagram върху психичното здраве на тийнейджърите.

„Въпреки че не допускаме съдържание, което популяризира, възхвалява или нормализира самоубийствата, самонараняването или хранителните разстройства, ние подкрепяме хората, които избират да споделят своя опит, за да повишат осведомеността и да помогнат на други, които биха могли да се борят, като заедно намерят подкрепа в своята общност“, гласи официалната публикация от блога на TikTok по повод нововъведенията.

За да поддържа по-безопасни тези дискусии, TikTok въвежда нови съвети и препоръки за постигане на благополучие, за да помогне на хората да споделят личния си опит във видео приложението. Препоръките са разработени заедно с Международната асоциация за превенция на самоубийствата, като вече са достъпни в Центъра за безопасност на TikTok.

Социалната мрежа за кратки забавни видеоклипове също сподели ново ръководство на Центъра за безопасност на тийнейджърите, като се обръща с препоръки и към преподавателите, възпитателите и други пряко работещи с младежи, относно хранителните разстройства. Ръководството е разработено заедно с експертни партньори като Националната асоциация по хранителни разстройства на САЩ, Националния информационен център по хранителни разстройства на САЩ и други фондации. По-рано тази година TikTok добави функция, която насочва потребителите, търсещи термини, свързани с хранителни разстройства, към подходящите ресурси.

Освен това, когато някой търси думи или фрази като #suicide (самоубийство), той бива препратен към местни ресурси за подпомагане, за да намери възможности за подкрепа и терапия.

TikTok също казва, че е актуализирала предупредителния си етикет за чувствително съдържание, така че когато потребителят търси термини, които биха могли да вървят с потенциално застрашително съдържание, страницата с резултати ще бъде скрита от екран с предупреждение. Потребителите могат да изберат да продължат към резултатите, след като се запознаят с предупреждението.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини