fbpx
3.5 C
София

TikTok ще предложи AR ефекти на всички видео създатели

Най-четени

TikTok пуска нов свой инструмент за ефекти, които са базирани на добавена реалност, като те ще бъдат налични за всички видео създатели и разработчици, след като компанията стартира затворен бета тест миналата есен.

Effect House е набор от инструменти, които ще позволяват на създателите да правят собствени AR ефекти, които дори ще могат да бъдат използвани и от други потребители на TikTok в рамките на генерираните видеоклипове. От компанията официално заявиха, че платформата за ефекти ще бъде отворена за „всички създатели, дизайнери и разработчици от цял свят“ и ще включва инструменти и учебни ресурси.

„Независимо дали се телепортирате в нови светове с помощта на зелен екран или използвате Time Warp Scan, творческите ефекти ще ви дадат възможност да изразявате себе си, да се забавлявате и дори да споделяте истории чрез широк спектър от ангажиращи и потапящи видео формати“, пишат от компанията.

От TikTok казват, че новите ефекти ще бъдат предмет на определени регулации и ще има някои насоки относно това как точно могат да бъдат използвани от потребителите. От компанията изрично посочват, че ще бъдат забранени ефекти, които насърчават дискриминацията въз основа на цвета на кожата, или негативните стереотипи срещу защитените групи. Допълнително ще бъдат регулирани стриктно и употребите на AR eфекти, които изобразяват „естетическа хирургия, като филтър за устни, или насърчаване на хирургическите корекции на нечий външен вид.“

Революцията на видео ефектите, която задвижи TikTok

Ефекти като Green Screen, които приложението на TikTok направи масово достъпни и елементарни за използване не само от хора, които имат солидно обучение и опит с приложенията за видео корекция, но и за всички, които имат интерес към тях, без да има значение това дали познават инструментите за видео редакция. Тези революция на визуалните ефекти, която TikTok създаде, може да бъде измерена и в метрики – от компанията казва, че потребителите на услугата ѝ са създали повече от 1,5 милиарда видеоклипа, използващи ефекти, които са събрали общо над 600 милиарда гледания в световен мащаб.

Разширяване на възможностите за създателите на съдържания

TikTok следва ходовете на други платформи, които можехме да наблюдаваме през изминалите няколко години. Услуги като Snapchat и Instagram представиха подобни инструменти за създаване на AR наскоро, като някои от тези ефекти можеха да бъдат забелязани и в страниците на знаменитости и влиятелни лица. Филтърът Beauty3000 Instagram, създаден от дизайнерката Йохана Ясковска, има безброй много ползвания от потребителите по света, като дори създаде собствен тренд за публикуването на изображения на хора, чиито лица изглеждат лъскаво и футуристично.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини