Toshiba реорганизира компютърния си бизнес

2
42

Японският производител на електроника Toshiba реорганизира компютърното си подразделение. Компанията все още иска да работи на пазара на персоналните компютри, въпреки че търсенето пада, а и репутацията й е доста подкопана.

Както съобщава бизнес изданието Nikkei, позовавайки се на ръководителя на подразделението Toshiba Client Solutions Кадзухико Кашиваги (Kazuhiko Kashiwagi), през декември 2016 г. Toshiba ще пусне лаптопа Dynabook V, който ще отбележи пускането на компютърния бизнес на корпорацията.

Една от новостите е станала високата автоматизация на производството, за сметка на което е намален ръчния труд и е повишена ефективността при монтажа на устройствата. В предприятията е въведена система за оценка на работата на служителите, имаща за цел да повиши мотивацията на персонала.

Компютърният бизнес на Toshiba беше в пика си през финансовата 2012-та година, която завърши през март. Тогава компанията продаде около 17,6 милиона лаптопа и десктопа. Още тогава обаче, разработчикът започна да изпитва проблеми, свързани с факта, че повечето от компютрите (около 80%) са насочени към потребителския сегмент, ценовата конкуренция в който е по-силен от корпоративния сектор. Поради ожесточената борба с другите производители, Toshiba бе принудена да отпише непродадената стока, считайки я за загуби. Компанията разбира се опита да скрие тези парични загуби от инвеститорите, но не се получи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари