Toshiba реши да се ускори разширяването на капацитета за производство на флаш-памети

0
276

Toshiba бърза с разширяването на производствения капацитет на основното си предприятие по производство на флаш-памети в град Yokkaichi, за да отстрани недостигът на цифрови хранилища с голям капацитет, необходими за дейта-центровете, съобщи Nikkei.

Според изданието, японският конгломерат планира през тази финансова година да поръча полупроводниково оборудване на стойност около 70 млрд. йени (623 милиона долара), въпреки че първоначалната покупка е насрочена за следващата финсова година, която ще приключи през март 2019-та. Оборудването е предназначено за строящата се производствена линия Fab 6 в полупроводниковото предприятие, което Toshiba притежава съвместно с американския филиал Western Digital (WD). Предполага се, че новите съоръжения ще бъдат предназначени за производство на висококапазитивни чипове 3D NAND flash памет.

С инициативата за ускоряване на инвестициите е действало и подразделението Toshiba Memory, продажбата на което беше обявено от консорциумът от японски, американски и южнокорейски компании начело с инвестиционния фонд Bain Capital в края на септември. През август 2017 г. Toshiba съобщи, че заради конфликт с WD, полупроводниковото подразделение е решило едностранно да инвестира 195 милиарда йени (около 1,74 млрд. долара) в проекта Fab 6. Японският разработчик призова Western Digital да се присъедини към втория кръг от инвестициите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари