Японският автомобилен производител Toyota съвместно с Aisin и Denso основа новата компания Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD) за разработване на софтуер за роботизираните автомобили. Общите инвестиции в компанията са 300 милиарда йени ($2,83 милиарда), като в новата компания ще работят около 1000 души.

Новата структура ще бъде оглавена от сегашният технически директор на Toyota Research Institute доктор Джеймс Кафнър (James Kuffner). Централният офис на TRI-AD се намира в Токио. Официално е прието да разговаря на английски език, за да могат да бъдат привличани специалисти от всяка по-развита страна.

По този начин компанията Toyota и изследователските институти TRI и TRI-AD съвместно ще изградят пълен цикъл за създаване на автономни системи за управление, започвайки с необходимите изследвания и разработването на необходимия софтуер, и приключвайки с продаването на тези системи на пазара. В новосъздадената компания ще бъдат привличани талантливите специалисти от различните отдели на Toyota.

Председателят на борда на директорите на TRI-AD доктор Гил Прат отбеляза, че новата компания ще покаже типичните за Toyota Production System (TPS) качеството и ефективност, което ще осигури успеха на новата компания.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари