TripAdvisor ще показва специално уведомление към материалите за почивка, които публикува на своя сайт, ако е докладвано от потребителите, че са станали жертва на престъпление, предава IBTimes.

Промяната идва след обвинения към компанията, че се е опитала да скрие доклад за изнасилване и разразилата се буря впоследствие. Специални „баджове“, оградени в червена рамка в горния край на страницата ще е индикатор за хигиенни проблеми, безопасност и случаи на дискриминация в продължение на до три месеца. „Ако проблемите продължат, ние е удължим времето, в което ще се представя баджът. Тяхната ще е информативна, не наказателни“, предава представител на компанията. Очаква се решенията за поставянето на конкретни баджове да се взимат от специален комитет.

Заедно с това, компанията затяга мерките срещу фалшивите ревюта. TripAdvisor вече са взели мерки срещу три обекта в Мексико, където потребители на сайта са станали жертви на сексуални посегателства, а компанията е премахнала техните доклади от сайта си.

Настоящето решение на компанията идва след множество оплаквания от страна на жени, които години наред са предавали за подобен род инциденти. Компанията премахва не един, а два пъти доклад на млада британка за хотел в Канкун, определяйки твърденията ѝ за клевета.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари