Twitter блокира профила на любител на конспиративните теории

2
523
Twitter официално обяви, че е блокирал профила на Алекс Джоунс и Infowars – един от най-известните любители на конспиративните теории в Съединените щати. От социалната мрежа не дадоха допълнителни обяснения.

Напомняме, че през септември двата профила отново временно бяха блокирани в Twitter и Periscope през септември. Логично е да се досетим, че причината и сега е съдържанието на публикациите, които често влизат в разрез с правилата на социалната мрежа.

От Twitter допълниха, че ще продължат да следят изкъсо акаунти, близки до @realalexjones и @infowars. Говорител на компанията уточни, че ако се налага и други профили ще бъдат блокирани.

Други технологични компании като PayPal, YouTube, Apple и Spotify също са блокирали Джоунс от своите платформи. От Infowars заявиха, че според тях това е саботаж спрямо тях.

В различни социални мрежи Джоунс е развивал своите конспиративни теории. Неотдавна той определи оцелелите от стрелбата в Паркленд, Флорида като „актьори“. За убийствата в начално училище през 2012 г. пък Джоунс заявява, че всичко е фалшифицирано. Профилът му в Twitter имаше 900 000 последователи, докато този на Infowars – 430 000.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
TrialБиткойн = Балон = Пирамида Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Егати автогола е това да закриеш профила на конспиратор. Сега ще обяви че рептилите и масоните са му затворили устата и последователите му ще станат още повече.

Trial
Trial

Левичарите стават все по-жалки и по-жалки…