Twitter най-накрая излезе с пълна позиция по отношение на инцидента с хакването на редица големи профили. Според разследването на компанията, хакерите са избрали определени служители, чиито данни са взели. След това са ги използвали, за да проникнат във вътрешните системи на социалната мрежа.

„Малък брой“ от служителите на гиганта са подведени да дадат данните си на хакерите. Използвано е социално инженерство, за да се компрометират техните акаунти. След това е било лесно да се достъпят инструментите за поддръжка. Общо 130 акаунта са засегнати, като 45 от тях са напълно превзети.

В допълнение на станалата известна схема за измама с Bitcoin, хакерите са използвали осем от акаунтите за кражба на информация

Използвайки „Your Twitter Data” инструмента, непознатите хакери са изтеглили досиетата с активността на въпросните профили. Не става ясно за кои осем става въпрос, обясняват от SlashGear.

Разследването показва и, че хакерите може да са опитали да продадат част от потребителските имена. Компанията обаче е успяла да заключи акаунтите и да възстанови контрола над тях без сериозно забавяне.

От компанията се ограничават в разкритието на информация по случая, за да не се повлияят бъдещите действия по разследването

Хакерите не са успели да получат паролите в чист вид. Повечето от засегнатите профили са се разминали без кой знае какви щети. Хакерите обаче са успели да видят информация от рода на телефонни номера и e-mail адреси, посредством вътрешните инструменти на Twitter. При 45 от профилите е възможно да са получили достъп и до допълнителни данни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари