Twitter ограничава постовете на Тръмп, в които той оспорва резултатите от изборите

8
287

Изглежда, че Twitter добавя допълнителни ограничения към Twitter акаунта на президента Тръмп в събота, което стана ясно, след като някои потребители забелязаха, че нямат възможност да харесват, ретуитват или да отговарят на публикациите на Тръмп с етикети за недостоверна информация. Копирането на URL адреса на един от неговите дезинформационни постове също изглежда е деактивирано, а при търсене на ключови думи от съдържанието на поста, той не излиза в резултатите.

Някои потребители все пак са имали достъп до функциите за харесване на публикациите на Тръмп, като дори някои служители от популярния технологичен портал The Verge, че имат достъп до тези възможности, но в крайна сметка повечето потребители нямат такава опция.

Говорител на Twitter заяви в имейл до The Verge в събота, че платформата „неволно е предприела действия за ограничаване на възможностите за харесване и коментиране на публикациите на Тръмп“, като казват, че проблемът вече е коригиран. Сега публикациите, които нарушават политиките за гражданска почтеност на Twitter, ще продължат да бъдат маркирани, но все пак реагирането на тях ще бъде възможно.

Twitter започна да прилага маркиращи или предупредителни етикети към публикации, които съдържат дезинформация за президентските избори на САЩ на 3-ти ноември, като намалява и възможността за разпространение на тези туитове. Социалната мрежа обяви, че публикации, в които се оповестяват преждевременни претенции за победа в изборите или за манипулация на резултатите от изборите, могат да бъдат премахвани, а публикации на политически фигури с повече от 100 000 последователи, какъвто е профилът на президента Тръмп, ще бъдат етикетирани, за да бъде ограничена тяхната популярност, тъй като дезинформацията може да има неизмерими преки и косвени последици.

Тъй като резултатите допреди окончателното оповестяване на резултатите, сочеха за еднозначното предимство на Джо Байдън, президентът Тръмп публикува многобройни лъжи за изборите, като първоначално обяви, че той е победителят в изборите, много преди да има окончателни резултати, а след това започна с редица обвинения, че изборите са манипулирани в полза на Байдън. В събота дори Тръмп отново публикува в Twitter, че печели изборите, като написа: „СПЕЧЕЛИХ ИЗБОРИТЕ, но помнете, аз мисля само за законните гласове, а не за всички фалшиви гласоподаватели и измами, които долетяха като чудо отвсякъде! Какъв позор!“

Върховният съд на САЩ отхвърли петък искане от главния прокурор на Тексас, свързан с администрацията на Тръмп, за отмяна на резултатите от изборите в четири ключови щата, което е последният неуспешен опит на Тръмп и неговия екип да се опитат да оборят резултатите от изборите в съда.

 

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари