fbpx
8.2 C
София

Twitter ще премести част от системите си на Google Cloud

Най-четени

Twitter обяви началото на ново, очертаващо се като дългогодишно, стратегическо партньорство с Google Cloud. Сътрудничеството ще позволи на социалната мрежа да обработва и анализира данни по-ефективно, както и да подобри производителността за крайните потребители.

Съгласно условията за разширено партньорство за изчислителни облачни услуги, Twitter ще премести своите вътрешни платформи за офлайн анализи, обработка данни и работа по машинно обучение в Data Cloud в платформата на Google.

Въпреки че Twitter започна да работи с Google Cloud през 2018 г., новото споразумение трябва да помогне на компанията да управлява огромните количества данни, генерирани от нейните потребители всеки ден.

„Първоначалното ни партньорство с Google Cloud беше успешно и ни позволи да подобрим производителността на нашите инженерни екипи“, каза Параг Агравал, технически директор в Twitter.

 

„Въз основа на тази връзка и технологиите на Google ще ни позволят да научим повече от нашите данни, да се движим по-бързо и да обслужваме по-подходящото съдържание за хората, които използват нашата услуга всеки ден. Тъй като Twitter продължава да се мащабира непрекъснато, ние сме развълнувани да си партнираме с Google за повече водещи в бранша технологични иновации в пространството за данни и машинно обучение“, гласи официалното изявление на Twitter по повод новината.

Какви данни обработва Twitter?

Когато един потребител хареса или сподели дадена публикация, се създават данни, които Twitter може да използва, за да разбере по-добре вида на съдържанието, което конкретен човек иска да види. Предвид мащаба на дейността на Twitter, това означава, че трябва да се обработват много данни и възможностите за машинно обучение трябва да бъдат възможно най-бързи.

С облачните услуги на Google Twitter ще получи достъп до нова селекция от инструменти за обработка на данни и решения за машинно обучение. Както техническият, така и нетехническият персонал на компанията трябва да може да ускори времето за обработка на информация, което ще дойде в резултат на по-задълбоченото партньорство с Google.

Като се има предвид, че социалните мрежи като Twitter продължават да се развиват през цялото време, те се нуждаят от мащабируеми решения за данни, за да осигурят ценни сведения и Google Cloud със сигурност има капацитета да управлява огромните обеми от данни, които социалната мрежа събира.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини