Uber ще прави аудио записи с оглед безопасността при ползване на услугите

3
159

Изглежда Uber ще започне да записва разговорите в автомобилите по време на пътуванията в САЩ, което е част от отговора на компанията по случай скорошния натиск за безопасността на предоставяните услуги. Функцията ще позволи на потребителите да се запознаят с обновените правила и политики на дружеството, както и ще бъдат уведомявани преди началото на всяко пътуване, че разговорите им в автомобила, независимо дали са с водача или по телефона, ще бъдат записвани.

Компанията ще пилотира функцията в бразилски и мексикански градове през декември и ще споделя записите с органите на реда, в случай че по някаква причина те бъдат изискани, съобщи Ройтерс по-рано този месец. Това изглежда адекватен ход от страна на Uber, тъй като безопасността на пътуванията с частната компания за превози, понякога наистина и под риск и определено има нужда от инструмент, който да гарантира и на пътуващите, че са в безопасност, и на водачите, че трябва да се придържат към етични и морални норми, докато работят за компанията и предоставят услугите ѝ.

През последните няколко години станахме свидетели на стотици пътници и шофьори на Uber, които твърдят, че са имали случаи на сексуални посегателства по време на превози – срещу Uber са заведени редица дела за сексуално насилие при използване на услугите, като в повечето от тях, обвиненията варират в това, че клиентите са били изнасилени, измамени или изнудвани от страна на шофьорите.

Каква ще бъде сигурността на записите?

Нито пътуващите, нито шофьорите ще имат възможност да прослушват направените записи, отбелязва медийното съобщение. Аудио записите ще бъдат криптирани с оглед целите на поверителността. След пътуване хората очевидно ще имат възможността да съобщят на инцидент с безопасността или да пожелаят записът от пътуването им да бъде изпратен до агентите за поддръжка на клиентите на Uber, които ще оценят ситуацията и следва да работят в колаборация с органите на реда, ако бъдат установени нередности, престъпления или потенциални заплахи за пътниците.

Припомняме, че услугите на Uber са забранени в по-голямата част от европейските държави, като в България те не се предлагат още от 2014 г, поради опасения в намесата в таксиметровия бизнес в страната. Освен това, макар и изпълнителният директор, който е и един от основателите на дружеството, да беше обявен наскоро от CNET за една от 30-те най-влиятелни личности в технологичната индустрия на новото десетилетие, компанията все още е пропита с обвинения в сексуално насилие и некоректни политики към служители и клиенти.

От Uber не отговориха веднага на искане за коментар пред CBS.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Tesla
Tesla

мaĸap и изпълнитeлният диpeĸтop, ĸoйтo e и eдин oт ocнoвaтeлитe нa дpyжecтвoтo, дa бeшe oбявeн нacĸopo oт СNЕТ зa eднa oт 30-тe нaй-влиятeлни личнocти в тexнoлoгичнaтa индycтpия нa нoвoтo дeceтилeтиe, ĸoмпaниятa вce oщe e пpoпитa c oбвинeния в ceĸcyaлнo нacилиe и нeĸopeĸтни пoлитиĸи ĸъм cлyжитeли и ĸлиeнти.

Този директо е продал акции за 500 милиона $ .
Купувач е über – и това тримесечие много милардни загуба.

Tesla
Tesla

cpeщy Ubеr ca зaвeдeни peдицa дeлa зa ceĸcyaлнo нacилиe пpи изпoлзвaнe нa ycлyгитe, ĸaтo в пoвeчeтo oт тяx, oбвинeниятa вapиpaт в тoвa, чe ĸлиeнтитe ca били изнacилeни, измaмeни или изнyдвaни oт cтpaнa нa шoфьopитe.

Още стотици милиони извънсъдебни споразумения.

ивайло стоянов андонов 1973
ивайло стоянов андонов 1973

ПИРАМИДА като елана трейдинг !