United Partners и Българска асоциация на ПР агенциите стартират проект за борба с „фалшивите новини“

1
267

За първи път у нас, екипи ще участват в предизвикателство за откриване на решения за борба с „фалшивите новини“ като обработват и анализират данни

United Partners, една от водещите български агенции в сферата на маркетинговите, продуктови и корпоративни комуникации и Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА), организират първото у нас практическо предизвикателство за борба с „фалшивите новини“. Целта е да се намерят работещи решения срещу явлението, като използва модерни технологии за обработка и анализ на данни. Предизвикателството е под наслов „Hack the fake news” и ще се проведе в три последователни етапа: 48-часов хакатон, публичен workshop и дискусия и финално представяне на резултатите пред широката публика.

В рамките само на един уикенд между 19-ти и 21-ви май 2017 г., участници ще сформират екипи, които да работят по предварително зададен казус и данни, оформени и предоставени от Сенсика – технологична платформа, която дава възможност на всяка фирма в реално време да получава и извлича цялата значима за бизнеса информация от външни и вътрешни източници.

Предизвикателство пред записалите се ще бъде и сформирането на отбори от експерти с различни специалности – програмиране, обработка и анализ на данни, включително машинно самообучение, които ще имат възможност да си сътрудничат и обменят знания и опит. Желаещите да участват могат да заявят своето място във формата за регистрация.

Инициативата се организира съвместно с Data Science Society – българска доброволческа общност от експерти в обработката, моделирането и анализа на данни и технологична платформа Сенсика.

Партньори на проекта са Българска дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Нов Български Университет (НБУ). Специален партньор на проекта е Международната ПР асоциация (IPRA).

Kaldata е медиен партньор на събитието


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари