Virgin Galactic още до края на годината ще изведе хора в космоса

0
293

Ричард Брансън обяви датата на първия пълноценен полет на SpaceShipTwo. Той е уверен, че Virgin Galactic ще бъде първата компания, която ще подари на космическите туристи суборбитални усещания.

Милиардерът Ричард Брансън, ръководител на Virgin Galactic, уточни датата на първия полет на своя суборбитален кораб. До Коледа в космоса ще се отправят пилоти-изпитатели, а веднага след тях и първите космически туристи. Те лично ще могат да се убедят, че Земята е кръгла и ще могат да казват, че са астронавти. Брансън заяви това в интервю за CNN.

Ричард Брансън каза още, че и самият той иска да лети, но компанията не му разрешава, докато не бъдат осъществени няколко успешни полета.

Брансън е сигурен, че от всички конкуренти, именно Virgin Galactic ще бъде първата компания, която ще предложи пълноценна комерсиална услуга от подобен тип. Цената на билета до космоса е $250 000 и вече има стотици желаещи. Според CNN, те са около 600.

Тези полети ще бъдат на височина до 80 километра над морското равнище. Според американското правителство, именно на тази височина обикновените пасажери стават астронавти.

Илън постигна невероятното. Ние се надяваме да достигнем невероятното. Джеф, сигурен съм, също ще постигне невероятното. Търсенето на космически услуги, независимо дали за извеждане на сателити или за забавление, ще бъде огромно. Предстоят удивителни времена“ – коментира Брансън

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за