fbpx
18.6 C
София

Visa започва да работи с криптовалути и навсякъде ще може да се плаща с биткойни

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Международната платежна система Visa взе решение да започне да работи с криптовалути и по този начин да последва примера на PayPal, която миналата година обяви, че започва да извършва транзакции с биткойни и други криптовалути.

Генералният директор на Visa Алфред Кели (Alfred Kelly) заяви по време на подкаста Leadership Next на списание Fortune, че неговата компания възнамерява не само да осигури възможност за закупуване на биткойни с използването на нейните Visa карти, но и ще даде възможност за разплащане с криптовалута във всички места, където се приемат картите на Visa.

„Ние се опитваме да направим две неща. Първо, да разрешим закупуването на биткойни в системата Visa. Второ, да осигурим удобната работа с биткойн портфейли, с помощта на които е възможно бързото прехвърляне към фиатна валута, а това означава моменталното използване на криптовалути във всяко от 70-те милиона места в целия свят, където се приемат картите на Visa“ – заяви Кели.

Ръководителят на Visa отбеляза, че криптовалутите потенциално могат да станат ново масово платежно средство, особено на развиващите се пазари. От друга страна Visa започва да отделя внимание на стейбълкоините – криптовалутите, които са обезпечени с някакъв базов актив, включително и фиатна валута. Предполага се, че стратегията на Visa ще обхваща биткойните, алткоините (алтернативните криптовалути) и стейбълкоините.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини