Виртуализационният гигант VMware представи доклад за финансовото си представяне за последната четвърт на изминалата година, в който показва макар и малък, то забележим ръст по всички свои оперативни фронтове. Всъщност, компанията регистрира двуцифрен ръст само в една област, но тя е особено важна за настоящето и бъдещето на VMware – SaaS сегмента – област, която се следи изкъсо от страна на Уолстрийт.

Отчета на компанията идва на фона на оттеглянето на доскоршния шеф на VMware Пат Гелзингер и анонсирания от страна на Dell план да даде независимостта на компанията, докато самите Dell изпитват все по-големи трудности в новите реалности на технологичния свят.

Споменатият SaaS сегмент нараства с впечатляващите 27% на годишна база, заедно със седемпроцентното увеличение на абонаментите планове на потребителската база на компанията. Това беше и специално подчертано при изказването по повод отчета на временния изпълнителен директор на VMware и настоящ главен финансов мениджър Зейн Роуи.

„Ние чувстваме удовлетворение по отношение на нашите абонаменти и SaaS портфолиото ни. Високите нива на преподписване от страна на нашите клиенти продължават, като сме свидетели на значим ръст в областта на корпоративните акаунти при сделките над $10 милиона“, споделя Роуи. Компанията сключва през изминалото тримесечие 35 подобни сдлеки – ръст в сравнение със същия период на 2019, когато са отчетени 28 такива споразумения. Роуи обаче не разкрива подробности за планираното отделяне на компанията от Dell, като единствено отбелязва, че този ход ще донесе съответни облаги, както за компанията, така и за нейните инвесттори.

Един от акцентите на VMware по отношение на бъдещето се явява също и стратегията им за развитието на Tanzu за изграждането и управлението на специализирани сред, използващи софтуерни контейнери. Проектът се явява критично важен за позиционирането на компанията в бързо развиващия се пазар на контейнеризиращата организация на Kubernetes инстанции. „За VMware се явява изключително важно да бъде свързана с всичко, което се случва около Kubernete и ако искате Kubernete инстанциите ви да работят, вие трябва да бъдете заедно с VMware“, добавя Роуи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари