fbpx
-10.2 C
София

VMware придоби Digital Fuel за да опростява „счетоводството” на „облака”

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

VMware ще придобие Digital Fuel Technologies – доставчик на софтуер за ИТ финансово управление, който помага на организациите да определят разходите си за ИТ услуги.

Условията на сделката, която е планирано да приключи през юли, не се разкриват.

Digital Fuel твърди, че осигурява на организациите средства, с които да измерват разходите на тяхната инфраструктура и приложения в комбинация с публични „облаци”, частни „облаци” или традиционна среда. Благодарение на софтуера, фирмите може да бъдат таксувани за реално изразходваните от тях ИТ приложения и ресурси.

Според VMware при миграция от една виртуална машина към друга, възможността клиентът да изчисли какви ИТ ресурси е изразходвал е минимална и именно софтуер от този тип е решение на подобни проблеми.

В блог публикация на Digital Fuel Technologies пък се казва, че след като продажбите на компанията са се увеличили, естественото й развитие е било да се възползва от партньорство с по-голяма компания.

През май VMware придоби компанията Socialcast – доставчик на технология за социална съвместна работа (social collaboration), която може да бъде използвана, както в „облака”, така и по традиционен начин. VMware също през май сключи споразумение да придобие Shavlik Technologies – доставчик на базирани в „облака” решения за ИТ управление за малък и среден бизнес. През април VMware придоби SlideRocket – SaaS базиран доставчик на услуги за бизнес презентации.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини