VMware обявиха през тази седмица, че два от флагманските им продукти за десктоп виртуализация, Workstation и Fusion, получават поддръжка за контейнеризирани приложения на основата на Kubernetes. VMware Workstation е популярния софтуер на компанията, насочен към Линукс и Windows хостове с чиято помощ специалисти и разработчици могат да създават и управляват множество виртуални машини на основата на Windows, Линукс, BSD и др. Fusion, от своя страна, е софтуер, под който могат да се управляват множество виртуални инстанции под Intel-базирани Mac компютри.

„Последните допълнение към Fusion 12 и Workstation 16 ще помогне на разработчиците, а така също на IT професионалистите и бизнеса, не само да опростят софтуерната разработка, но и да направят безпроблемен прехода от тестовите в продуктовите фази с подобрени механизми за управление и защита“, споделя при представянето на новите версии на Fusion и Workstation Лий Касуел, вицепрезидент за отдел Cloud Platform към VMware. Обновленията позволяват използването на командната конзола на контейнеризиращия енджин на VMware, наречен vctl, за разполагане на Kubernetes клъстъри във виртуални машини на основата на Fusion и Workstation. Те ще поддържат също така и инструмент с името kind, с който могат да се стартират Kubernetes клъстъри с използването на контейнери, като крайни точки.

Освен това, както Fusion, така и Workstation вече ще поддържат връзки към VMware vSphere 7 посредством EXXi и vCenter, което ще спомогне за дистанционното управление на виртуалните машини и преместването на контейризираните натоварвания от десктопа към дейта центъра. Обновленията ще спомогнат за изграждането на контейнеризирани приложения, които да могат да бъдат изцяло обслужвани във VMware vSphere 7, VMware Cloud Foundation 4 с Tanzu или VMware Tanzu Kubernetes Grid клъстъри.

Извън Kubernetes интеграцията, Fusion и Workstation получават също и нов сендбокс енджин за повишена сигурност, поддръжка на USB 3.1 виртуални устройства, както и такава за външни графични процесори, което ще позволи изчисленията, изискващи повече ресурси да бъдат прехвърлени към по-мощните, външни GPU устройства.

Fusion 12 и Workstation 16 ще излязат тази есен.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари