Volkswagen за 24 часа получи над 10 хиляди поръчки за електромобила VW ID.3

5
1985

На 8 май германският автопроизводител Volkswagen обяви името и започна предварителните продажби на своя нов електромобил ID.3. Само за 24 часа компанията получи поръчки за над 10 000 бройки на електромобила. Напливът е бил толкова голям, че онлайн системата се е претоварвала.

Да си припомним, че за да се направи резервация за закупуването на електромобила е необходимо да се заплатят 1000 евро. Тоест, това са истински и реални купувачи, а не просто любопитни интернет потребители.

Сега се приемат поръчките за първата лимитирана серия на модела VW ID.3 1ST, която включва 30 000 бройки. Тоест, през първите 24 часа са направени резервации за една трета от пилотната партида и с тези темпове електромобилите ще свършат още преди уикенда.

Да си припомним, че се приемат поръчките за електромобила с 58 KWh акумулаторен блок, осигуряващ 420 км пробег. Според производителя, именно този модел ще бъде най-популярен. По-късно ще бъде дадена възможност за избор на блок с капацитет 45 58 и 77 KWh, осигуряващ пробег съответно 330, 420 и 550 км по WLTP цикъла.

Електромобилите от първата партида се продават при цена 40 000 евро, а техните собственици могат безплатно да ги зареждат през първата година, като максимумът на зареждането е до 2000 KWh.

Първите 200 електромобила от серийното производство вече са готови и с тях е тествана и регулирана поточната линия. Серийното производство е планирано да започне в края на тази година.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ТахтунШишочич Павел(*)kolon Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kolon
kolon

то и нашия реален сектор много, много да не се ослушват ами давайти, бачкайти, плащайте данъци, че бнт1, бнт2, бнт3, бнт4 … бнт5, бнт6, бнт7 … има там едни хора, дет тряба да земат ини заплати. има ини синове, дъщери, зетьове, снахи, дет тряа са назначават и те на 1500-2000 лв. поне! пък и по дирекцийки, агенцийки и т.н. туй сичкуту на вас чака.

(*)
(*)

И каква е връзката на коментара ти със статията, под която е пуснат, бе тАпак!

чич Павел
чич Павел

брейй, те много харни били тея FW ,напрао без пари, даже смятат да почват и да ги правят 🙂 после само да не стане като с дизеловите стойности 🙂

Шишо
Шишо

А колко електромобила са капарирани при москвич и лада?

Тахтун
Тахтун

Имали бол пари – дали! Всеки си шета на акъла.