Volkswagen: Можем да продаваме повече електрически коли от Tesla до 2023 година

7
607

Изпълнителният директор на Volkswagen може да е в приятелски отношения с Илон Мъск, но днес един от другите директори даде много ясна заявка, че Tesla е освен всичко друго, конкурент на компанията.

Бернд Остерлох, ръководителят на работния съвет на VW, заяви, че компанията ще продава повече електрически коли от Tesla, най-късно през 2023 година. Това ще се случи благодарение на модулна електрическа задвижваща платформа MEB. Тя може да се използва за всяка една кола.

„Ако Tesla построи три фабрики, в които ще се произвеждат между 300 и 500 хиляди автомобили, то общо говорим за количество между 900 хиляди и 1.5 милиона. Ние искаме да стигнем това ниво до 2023 година, дори по-рано.“, обясни той пред немската медия Welt am Sonntag.

Той признава, че Tesla има предимство при събирането на информация от всичките си автомобили

Категоричен е обаче, че когато системата на VW бъде интегрирана в колите, компанията ще разполага с много повече информация, и то в рамките на кратък период от време.

Коментарите идват доста малко след като Илон Мъск посети строящата се фабрика на Tesla в Берлин. След това той се срещна с изпълнителният директор на Volkswagen. Видео на VW ни показва как Мъск се е включил в тест драйв на електрическия хечбек ID.3, возейки именно шефа на Volkswagen.

Към 2025 година, VW се надява да има 50 напълно електрически модела, като още през 2018 обяви, че ще инвестира общо около $50 милиарда, за да го постигне.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари