Компанията има амбицията да е водач в EV революцията.

По-рано днес ви съобщихме за проблемите, които имат германците с електрическия транспорт и нежеланието им да стават роби на скъпоструващите возила. Берлин ще реагира този спаднал интерес с различни инициативи, като значително увеличение на зареждащите станции и данъчни облекчения при закупуване на зелена кола.

Дали мерките на немската държава ще помогнат тук, не е сигурно, но една компания има намерение да промени завинаги положението: Volkswagen. Компанията представи тази седмица кампанията ELECTRIC FOR ALL с анонсираната „модулна матрца за електрически транспорт“ (modular electric drive matrix , MEB). Първият модел, базиращ се на MEB – Volkswagen ID – се очаква да излезе в края на следващата година от продутовите линии в Цвикау.

Компанията направи анонса на MEB на специален уъркшоп в Дрезден, където представи и своите зареждащи станции, Volks-Wallbox – домашно решение за бързо и лесно зареждане на електрическия автомобил.

Самата концепция на MEB бива рекламирана като предоставяща „недостижимо съотношение на цена-услуга“ и ще е ключова технология за превръщането на електрическите автомобили от нишов продукт към бестселър.

„Ние ще направим електрическите коли популярни и ще въодушевим възможно повече хора за тях. MEB е един от най-важните проекти в историята на Volkswagen – технологически пробив, сходен с прехода от „Бийтъл“ към „Голф“, споделя в изявление за пресата Томас Улбрих, член на борда за E-Mobility в компанията. Volkswagen възнамерява да създаде до 2022, 27 модела на основата на MEB – „от компактни автомобили до просторните Bulli“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари