Немският автомобилен концерн Volkswagen обяви, че променя начина, по който продава своите електрически модели. Сегашната дилърска верига няма да бъде вече основния продавач на автомобилите от семейството на ID. Вместо това, те ще изпълняват ролята на агенти, които ще помагат за продажбата, предава Engadget.

Както обяснява и медията, ако в момента желаете да закупите електрически Volkswagen, вие правите запитване директно към компанията и избирате предпочитаният от вас дилър. Оттук нататък обаче, вместо да е директния продавач, той ще се занимава организирането на тестдрайв, улеснява транзакцията и се уверява, че ключовете за колата са в ръцете ви, а цената на автомобила и неговата комисионна ще са фиксирани.

Новата система, която се очаква да бъде въведена за всички търговци на компанията по света, ще заработи в Европа от следващия месец с пускането на пазара на ID.3.

„Подходът представлява начина, по който електрическите превозни средства променят в крайна сметка автомобилната индустрия и целта е да бъдат също така увеличени продажбите на EV возила, премахвайки от уравнението традиционните дилъри. Това трябва да направи процеса по продажба далеч по-директен, особено, вземайки предвид това, че купувачите на електрически коли вече са наясно с желанията си“, коментира Рейчъл Инглънд от Engadeget.

„Всички наши партньори са се включили в инициативата на 100%“, споделя при анонса за новата система Холгер Сантел, шеф на маркетинг и продажби за Германия, Volkswagen. „Одобрението на борда на директорите за агентския модел е силен сигнал за бъдещето. От клиентска гледна точка, Volkswagen и продажбите на дребно се превръщат в едно под агентския модел. И това безпроблемно, координирано пазарно преживяване във всички допирни точки е това, което нашите потребители искат“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари