Volkswagen спира разработването на нови двигатели с вътрешно горене

7
1599

През 2026 година германският концерн ще представи своето последно поколение ДВГ в своята история. След гигантския скандал дизелгейт, VW влага всичките си пари в електродвигателите.

Информацията, че 2026 ще е последната година за бензиновите и дизеловите двигатели на компанията сподели главният стратег на бранда Майкъл Йост. „VW вижда своето бъдеще в електричеството. Нашата компания използва седемгодишен цикъл на планиране и това означава, че последният автомобил с ДВГ ще бъде произведен през 2030-те години„.

Това историческо изявление не е неочаквано. През последните години Volkswagen активно развива своето електрическо направление, обещавайки съвсем скоро да представи на пазара десетки нови модели електромобили.

Само преди две седмици ръководителят на концерна Volkswagen обяви новата стратегия за електрификация. Тя предвижда инвестиции в размер на 44 милиарда евро до 2023 година, вложени в разработването и производството на електромобили.

Плановете на Volkswagen съвпадат с вижданията на европейските експерти. Неотдавна аналитиците на европейската Федерация на автомобилния транспорт заявиха, че продажбите на автомобили с ДВГ трябва да бъдат прекратени през 2035 година. Някои държави, включително Германия, Испания и Франция избраха 2040 година за отказ от ДВГ.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
микгигс
микгигс

едно поколение двигатели си е поне 20 години

Радо
Радо

Едно поколение ДВГ са 5-6 години а не 20!

Шишо
Шишо

и то 5-6 години ако си взел кола за 80-100 хил евро минимум. всичко под тази цена са обикновени пърдящи трошляци.

Пенчо
Пенчо

Крайно време е да умре двигателя с вътрешно горене. Мисля че и много преди това ще спрат да продават защото едвали ще има много балъци котио да си купят кола котяо ще е по-скъпа и ще трябва да и се сменят масла, филтри, антифризи, дискове, накладки + още около 100 неща и за да се зарежда че трябва да се дават огромни суми за смърдящо мазно гориво което цапа и трови.

Шишо
Шишо

а и данъчните на всички държави няма да спят, ще се вдигат данъците на пърдялниците в пъти. двг тата ще станат като бързооборотните стоки: купуваш караш по малко от година и продаваш за да не й плащаш данъците и другите ремонти и амортизации. вижда им се края.

Татун
Татун

Жалко, защото това ще увеличи толкоз цената на тока,че не можем да си го представим! А относно замърсяването е твърде спорно, поне засега, че електро колите замърсяват природата по-малко – просто мръсотията се премества другаде. Производството и рециклирането на батериите ще е голям проблем, а бързото им зареждане е още по-голям. Има и алтернатива във водородното гориво

анонимен
анонимен

Точно и ясно: „Нашата компания използва седемгодишен цикъл на планиране и това означава, че последният автомобил с ДВГ ще бъде произведен през 2030-те години“