Volkswagen се сблъска със сериозни проблеми в софтуера на ID.3

4
888

Продажбите на електромобила Volkswagen ID.3, обявени за това лято, са под въпрос. Германското издание Manager Magazin съобщи, че в програмното осигуряване на електрическия автомобил ежедневно се откриват по около 300 бъга. Проблемът е толкова сериозен, че излизането на Volkswagen ID.3 на пазара може да бъде отложено.

Уеб изданието съобщава, че основните проблеми са свързани с базовата архитектура на електромобила и преди всичко с централния блок за управление на електрониката. Специалистите на компанията твърдят, че самата архитектура е направена набързо и някои електронни модули не се разбират помежду си и не обменят както трябва информацията. Представител на Automotive News Europe съобщи, че ID.3 все пак ще дебютира това лято, но нито потвърди, нито отрече информацията за проблемите със софтуера.

Независимо дали тази информация е вярна или не, прекалено много е заложено на този електромобил. ID.3 е първият серийно произвеждан изцяло електрически автомобил на Volkswagen, който би трябвало да е малко по-евтин от електрическите модели на Audi и Porsche. Решаващо значение за развитието на този автомобилен концерн има платформата MEB, която ще се използва като база за другите електромобили на бранда, както и софтуера за нея. По този начин се създава основата за ID.4 и общо 27 VW модела към края на 2022 година. Всеки неуспех с ID.3 ще създаде сериозни препятствия по пътя към реализацията на стратегията за електрификацията на моделния ред на компанията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари