Volvo ще проведе най-мащабният тест със самоуправляващи се коли в Китай

3
21

Шведският автопроизводител Volvo е на път да отвори нова страница в историята на автономните автомобили. Компанията планира да проведе най-големия подобен експеримент в Китай, в рамките на който повече от 100 самоуправляващи се коли ще тръгнат по улиците и шосетата на страната, участвайки в трафик с реални условия.

Както практиката на Google вече показа, тестовете в реална среда не са нещо напълно ново, но това което отличава предстоящата инициатива е нейният мащаб, както и фактът, че ако бъде успешна, това ще даде на Volvo важна преднина при навлизането на компаниите в транспортния сектор в Китай.

Проблемът е, че към момента компанията все още няма достатъчна яснота за провеждането на експеримента. Volvo казва, че през следващите месеци ще преговаря с китайските власти, за да идентифицира поредица от градове, които разполагат с инфраструктурата, позволяваща на роботизираните коли да се движат по техните пътища. Така самият проект може да не стартира веднага, но когато всичко най-сетне бъде уредено, това ще е още е важна крачка към новата епоха в транспорта.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари