VR технологиите напълно ще променят пазаруването — експертите

1
289

В най-скоро време, хората ще мерят дрехите чрез своите 3D-копия в смартфоните и ще пазаруват онлайн заедно с виртуален консултант, пише Technology Review.

В Walmart се появи екипът Store No. 8, който се занимава с разработването на виртуална реалност, 3D-моделиране на потенциално опасни ситуации и съдържание с възможно най-дълбоко потапяне.

Скоро купувачите ще правят на смартфоните си 3D-снимки в цял ръст, а след това ще мерят на виртуалното си копие всички дрехи от магазина. Или ще отиват във виртуалния бутик и ще избират продукти, с помощта на виртуален-консултант. Освен това, всеки ще може да създава 3D-модел на своя дом и чрез VR-очилата, да проверява с какви опасности може да се натъкне малкото дете.

Разбира се, Walmart — далеч не е първата компания, която дава подобни идеи. Проблемът е само в това, че хората не приемат с охота VR-технологиите. „Факт е, че по настоящем, хората не изпитват наистина добър опит, свързан с виртуалната реалност“ — казва ръководителят на екипа Store No. 8 Кейт Финиган. — „Причината за това — несъвършенството в технологиите. Твърде много кабели, ъгълът на гледане не е най-добрият. Поради малката затормозеност в картинките на очилата за виртуална реалност, може дори да се предизвика гадене. Естествено, ние ще положим всички усилия, за да променим ситуацията“.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Zapoznat Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Zapoznat
Zapoznat

Може, но след 10-15 години