VW възнамерява да свали цените на електромобилите до $24 000

5
1041

По всичко личи, че електромобилите съвсем скоро ще станат много по-евтини. След като Tesla съобщи, че предстои появата на нов модел електрически автомобил с цена $30 000, друг лидер в автомобилното производство, компанията Volkswagen заяви, че стартира програма за производството на електромобили с цена за минималната конфигурация $24 000.

В отчетите на различните аналитици за потенциала на пазара на електрическия транспорт се казва, че хората се отказват от закупуването на електромобил по няколко основни причини, като най-важната от тях е високата цена. В горния ценови клас електромобилите вече се изравниха по производителност и цена с традиционните автомобили. Но за масовия потребител електрическите модели не са толкова много.

Компанията Volkswagen, в рамките на обявения през 2018 година план, обяви че стартира програмата Small Battery Electric Vehicle за разработване на електрически автомобил с размери на Polo и цена от 24 до 30 хиляди долара.

VW не даде технически подробности и само сподели, че строгите изисквания на Евросъюза към вредните емисии я принуждават с бързи темпове да нараства производството на хибриди и електромобили.

Да си припомним, че през месец ноември германската компания съобщи за повишаване на инвестициите в цифровите технологии и електромобилите до $86 милиарда в рамките на следващите пет години. От тази сума $35 милиарда ще бъдат използвани за развитието на електрическия транспорт.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари