fbpx
10.8 C
София

Walney Extension: първата в света офшорна вятърна електроцентрала

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Датската компания Ørsted представи разположената на 19 километра от бреговете на Великобритания и Ирландия най-голямата в света офшорна вятърна електроцентрала.

Крайбрежията и морските зони са едни от най-удачните места за вятърните електроцентрали. В тези места непрекъснато възникват мощни и постоянни въздушни потоци, осигуряващи стабилна работа на вятърните електрически ферми.

Общата площ на вятърната електроцентрала Walney Extension е около 145 квадратни километра. На това място биха се побрали 20 000 футболни игрища. Вятърната ферма е съставена от 87 вятърни генератора. Използват се два типа вятърни генератори. Четиридесет от тях са Siemens Gamesa с височина 188 метра и единична мощност 7 мегавата. Останалите 47 са модел MHI Vestas с височина 195 метра и единична мощност 8 мегавата. Общата генерирана мощност е 659 мегавата. Тази енергия е достатъчна за почти 600 000 британски домакинства.

Вятърните електроцентрали, намиращи се на повърхността на водата са много по-ефективни от обикновените. През зимата те генерират 65% от мощността си, докато бреговите – едва 40%.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
gotqn
gotqn
3 години

Колъо, чакаме гениалните ти изказвания против „зелената“ енергия и Тесла и как тези инсталации замърсяват много повече отколкото сегашни печки по пътищата.

Шишо
Шишо
3 години

ааааа как да не замърсяват бе хора? със всяко завъртане тия пущини цепат въздухъ на 2 и пак на две и пак… хубаво ли е да има въздух с цепки?
Ннали тъй фа(в)ре на изящната мисъл? ана(ло)нимчо, скажи и ти нещо бе. фъкчо ще си го нафъкчиш ли с някоя простотия?

Нови ревюта

Подобни новини