Waymo влезе в сделка с компания за осигуряване на безопасността на пътниците

0
56

Waymo, компанията, разработваща автономни транспортни решения, собственост на Alphabet, обяви сътрудничество с Trov Inc. Целта на споразумението е осигуряването на застраховка при неочаквани инциденти, включващи пътниците в безпилотните таксита. Компанията възнамерява пускането на подобна услуга в Аризона в началото на следващата година. Районът, в който ще се предлага услугата ще е в градската среда на Финикс и ще покрива зона по-голяма от тази на Лондон.

Безпилотните таксита няма да имат шофьор (нещо, което е било изискване до миналия месец), благодарение на подобрените навигационни способности на системата, които Waymo демонстрира за последно на тестовата си писта в Калифорния.

Trov ще осигури на пътниците, возещи се в такситата безплатно покриване на застраховката за срока на пътуването им, както и неуточнени „компенсации за прекъсване на услугата“.

Trov е компания, специализирала се в подпомагане на потребителите на електроника да получат обезщетение в случай на инцидент с продукта. Изборът на Wayme към тях е провокиран от простотата на услугата, която предлагат – мобилно приложение, с което, отговаряйки на няколко въпроса в чат компонента към приложението, потребителите получават помощ. Застраховането на пътниците е обезпечено от мюнхенската Re Group, която е ключов инвеститор в Trov.

Анонсът на въпросната сделка е значимо събитие е за прогреса на автономния транспорт, тъй като фактът, че Waymo се заема вече с подобни странични дейности означава, че безпилотните автомобили са готови да излязат от лабораторията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари