WikiLeaks публикува поредната порция документи на ЦРУ

3
703

Вече традиционно, в късния петъчен следобед, уеб-порталът WikiLeaks публикува със свободен достъп поредната част на секретните документи с общо име Vault 7. Този път бяха публикувани подробните инструкции за използването на устройството Weeping Angel (Плачещият ангел), за което съобщихме в началото на месец март.

Weeping Angel е специализиран шпионски комплект за хакване на смарт телевизори, създаден съвместно от британската МИ-5 и ЦРУ. Името е много подходящо: Weeping Angel е от вселената на доктор Ху и е чудовище, което ако се наблюдава, не се движи и изглежда като каменна статуя. Но ако човек за малко дори отклони вниманието и дори мигне, плачещият ангел се придвижва в пространството и убива с едно докосване. С помощта на Weeping Angel е възможно не само подслушването на смарт-телевизорите на Samsung (а може би и други), но и записа на звука чрез микрофона на устройството, дори и когато е изключено (Fake-Off).

Много специалисти не вярваха в съществуването на този инструмент. Но сега WikiLeaks публикува подробните инструкции за неговото използване. Вижда се, че и двете агенции работят върху усъвършенстването на този шпионски софтуер.

WikiLeaks започна да публикува секретната информация на ЦРУ на 7-ми март тази година. Миналия петък бяха публикувани материалите за вредоносния код за сървъри HIVE.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "WikiLeaks публикува поредната порция документи на ЦРУ"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz