WikiLeaks публикува поредната порция документи на ЦРУ

3
715

Вече традиционно, в късния петъчен следобед, уеб-порталът WikiLeaks публикува със свободен достъп поредната част на секретните документи с общо име Vault 7. Този път бяха публикувани подробните инструкции за използването на устройството Weeping Angel (Плачещият ангел), за което съобщихме в началото на месец март.

Weeping Angel е специализиран шпионски комплект за хакване на смарт телевизори, създаден съвместно от британската МИ-5 и ЦРУ. Името е много подходящо: Weeping Angel е от вселената на доктор Ху и е чудовище, което ако се наблюдава, не се движи и изглежда като каменна статуя. Но ако човек за малко дори отклони вниманието и дори мигне, плачещият ангел се придвижва в пространството и убива с едно докосване. С помощта на Weeping Angel е възможно не само подслушването на смарт-телевизорите на Samsung (а може би и други), но и записа на звука чрез микрофона на устройството, дори и когато е изключено (Fake-Off).

Много специалисти не вярваха в съществуването на този инструмент. Но сега WikiLeaks публикува подробните инструкции за неговото използване. Вижда се, че и двете агенции работят върху усъвършенстването на този шпионски софтуер.

WikiLeaks започна да публикува секретната информация на ЦРУ на 7-ми март тази година. Миналия петък бяха публикувани материалите за вредоносния код за сървъри HIVE.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
Wormytb1 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tb1
tb1

Weeping Angel е от вселената на доктор Ху
е чудовище, ако се наблюдава, не се движи и изглежда като каменна статуя.

Но ако човек за малко дори отклони вниманието и дори мигне, плачещият ангел се придвижва в пространството и убива с едно докосване

Кво друго интересно има в доктора ?

tb1
tb1

35 сезона 825 епизода Доктора първоначално е обвит в мистерия. Всичко, което се знае за него в началото е, че той е свръхинтелигентен ексцентричен извънземен пътешественик, който се бори срещу несправедливостите и изследва времето и пространството в несигурна машина на времето, наречена ТАРДИС (акроним на „Времеви и относителни измерения в Космоса“), която е по-голяма отвътре отколкото отвън. Първоначално заплашителния на вид Доктор бързо се превръща в по-приятна личност. Разкрито е, че той бяга от собствения си народ, Времевите лордове от планетата Галифрей. Като Времеви лорд Доктора е способен да се регенерира, за да избегне смъртта. Според някои епизоди Доктора може… Виж още »

Wormy
Wormy

Имам смарт ТВ, но никакъв ЛАН кабел в него 😉 Само видеосигнали от ПС и ДВД