CouchPotato позволява прихващане на поточно видео в реално време в AVI формат и отделни JPG изображения.

Днес в рамките на собствения проект Vault 7 уеб-порталът WikiLeaks публикува поредната порция секретни материали на ЦРУ. Това са документите на CouchPotato, описващи софтуерен инструмент за отдалечено прихващане на RTSP/H.264 видео в реално време.

CouchPotato дава възможност за събиране както на AVI видео, така и отделни кадри във вид на статични JPG изображения. Софтуерът работи незабелязано за жертвата и не оставя никакви следи, понеже използва технологията ICE v3 „Fire and Collect“. Това е техника за изпълнение на всичко необходимо единствено в оперативната памет, без никакви записи на дисковете.

От публикуваната документация не става ясно, по какъв точни начин ЦРУ прониква в атакуваните компютри, но навярно това става съвместно с многобройния друг подобен софтуер.

Стрийм протоколът в реално време (Real Time Streaming Protocol, RTSP) се използва най-вече в системите, работещи с мултимедийни данни и дава възможност за отдалечено управление на потоците данни в сървърите, Протоколът осигурява и възможност за изпълняване на стандартните команди като старт, пауза, стоп и т.н.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари