Wikileaks.org е в черния списък на Съединените щати

2
29

Джулиан Асанж, който е един от редакторите на Wikileaks, директно обяви че правителството на Съединените щати преднамерено е опитало да унищожи скандалния сайт. Твърденията на Асанж се базират на един документ от 2008 година. В него има информация за контрашпионажни мерки срещу уебсайта Wikileaks.org.

„Много е вероятно настоящ служител в структурите на американското правителство да предоставя секретни или чувствителни данни и документи на Wikileaks.org. Тази възможност не може да бъде пренебрегвана. Wikileaks.org твърдят, че техни източници на информация са бивши държавни служители, които им предоставят тайните документи. Тези твърдения са крайно подозрителни. Wikileaks.org съобщава, че анонимността и защитата на информаторите им е сред техните главни приоритети.” се казва в документа.

Според Джулиан Асанж, правителството не вярва, че информаторите на Wikileaks са бивши служители, а мисли, че те все още са част от държавните структури. Имало възможност те да бъдат преследвани и отстранявани. В изтеклата информация има и други любопитни подробности.

„Уебсайтът Wikileaks.org би могъл да се използва за публикуването на изфабрикувана информация, за дезинформиране, за пропаганда или за провеждането на операции за очерняне на определени личности и институции.” пише още в правителствения доклад.

Wikileaks смятат, че правителството на Съединените щати, под прикритието на привидната демокрация, опитва да наложи контрол над хората подобен на този в Китай.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари